keskiviikko 15. helmikuuta 2017

Uunikasvikset ja pannuleipä


Jääkaapissa lojui vailla virkaa yksi lanttu, porkkanoita ja parsakaali, joten ajattelin hyödyntää ne ravinnoksi. Pelkät uunikasvikset tuntuivat turhan orvolta, joten paistoin pannulla siihen kylkeen vielä pannuleivän. Täytyy sanoa, että oli oikein maukas combo - jopa lihaa palvova mieheni tykkäsi.





Yrttiset uunikasvikset
(noin neljälle)

1 lanttu
3 porkkanaa
1 parsakaali
öljyä
hunajaa
suolaa
yrttisuolaa
yrttimausteseosta
valkosipulinkynsiä

Leikkaa lanttu sekä porkkanat reiluiksi paloiksi ja heitä vuokaan. Lisää hienonnetut valkosipulinkynnet. Sekoita joukkoon öljy, hunaja ja mausteet oman maun mukaan. Paista uunissa reilussa 200 asteessa noin 15 minuuttia, jonka jälkeen lisää pilkottu parsakaali. Sekoita kasvikset keskenään ja anna paistua vielä noin 10 minuuttia.




Pannuleipä
(yksi pannullinen)

n. 1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl ohrajauhoja
1 tl leivinjauhe
1/2 tl suolaa
35 g voita
1 dl maitoa


Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi joukkoon rasva. Lisää maito ja alusta. Painele pyöreäksi litteäksi noin 0,5-1 cm paksuiseksi letuksi leivinpaperin päällä, pistele haarukalla ja nosta pannulle, jossa on nokare voita. Paista kullanruskeaksi molemmin puolin. Tarjoa heti.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti