Tänään koti on tuoksunut makealta viljaiselta piimälimpulta ja tuhdilta kasvissosekeitolta, kun päätin räpsäyttää perheelle jotain vähän erilaisempaa. Limpun reseptin löysin edesmenneen äitini vanhasta reseptivihkosta ja kasvissosekeiton tein näppituntumalla. Molemmat olivat oikein maukkaita syötäviä.
Limpputaikinan pyöräytin jo aamusta, sitä on tullut syötyä pitkin päivää... |
Superhelppo limppu
(reseptistä tulee 2 limppua)
0,5 l piimää
50 g tuorehiivaa
2 dl siirappia
3 dl ruisjauhoja
2 tl suolaa
8 dl vehnäjauhoja
50 g rasvaa
Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi, murenna joukkoon hiiva. Lisää siirappi, ruisjauhot ja suola. Anna jantua lämpöisessä paikassa reilu tunti, sekoita välillä. Lisää vehnäjauhot ja sula rasva. Jaa taikina neljään voideltuun vuokaan. Itse käytin 1,5 litraisia pitkulaisia alumiinivuokia. Painele jauhotetuin sormin vuoan pohjalle, anna kohota hyvin. Käytä limppujen voiteluun halutessasi vesi-siirappiseosta. Paista uunissa alatasolla 200 asteessa noin 40-50 minuuttia. Anna levätä ennen leikkaamista.
Kasvissosekeitto
puolikas kukkakaali
2 lanttua
4 porkkanaa
2 bataattia
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
150g yrttituorejuustoa
1 dl ruokakermaa
1 kasvisliemikuutio
suolaa
mustapippuria
Keitä paloitellut kasvikset kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä. Kun kasvikset ovat kypsiä, siivilöi keitinvesi talteen ja soseuta kasvikset. Lisää yrttituorejuusto, ruokakerma sekä mausteet maun mukaan. Ohenna keitinvedellä. Anna vielä nopeasti kiehahtaa.
Mitäs teillä on syöty tänään?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti