keskiviikko 8. helmikuuta 2017

Kasvisrieskaset ja uunimunakas


Innostuin tekemään aamupalaksi jämäkasvissokekeitosta pieniä rieskasia ja siihen kylkeen uunimunakasta. Tämä kyseinen uunimunakas on jo saavuttanut klassikon maineen perhe- ja kaveripiirissäni; se on takuuvarma hitti aamiaisilla ja brunsseilla. Molemmat reseptit ovat superhelppoja laittaa toteen.


Tällä kertaa tein munakkaat omiin pikku kulhoihinsa, miehelleni ja minulle

Kasvisrieskaset jämäkeitosta
(taikinasta tulee noin 12 rieskasta)

noin 4 dl kasvissosekeiton jämiä (tähän käy mainiosti myös perunamuusi tms.)
noin 1/4 tl suolaa
1 kananmuna
noin 1-2 rkl juoksevaa margariinia tai öljyä
3-4 dl vehnä- tai ohrajauhoja (laita jauhoja enemmän, jos sosekeitto on kovin löysää)

Sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään. Nosta taikinasta nokareita uunipellille leivinpaperin päälle. Taputtele nököt jauhotetuin käsin rieskasiksi. Paista uunissa 250 asteessa noin 10-15 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin ruskea. Tarjoa voin tai vaikka tuorejuustolevitteen kera.




Perinteinen uunimunakas
(noin neljälle hengelle)

6-7 kananmunaa
noin 2 dl maitoa
ripaus suolaa (vajaa teelusikallinen)


Vatkaa ensin munien rakenne rikki. Lisää maito ja suola. Kaada uunivuokaan (laitan usein leivinpaperin uunivuokaan ja siihen massa päälle, niin ei tarvii munahyytymiä hinkkailla vuoasta irti). Paista uunissa keskitasolla 200 asteessa noin 20 min tai kunnes massa on hyytynyt. Muista sekoittaa välillä varovasti, varo mössäämästä liikaa! Tämä munakkaan perusresepti on siitä kiva, kun sitä voi varioida tuhdimmaksi mielensä mukaan. Sinne voi lisätä esimerkiksi juustoraastetta ja kinkkua tai metwurstia. Tai tomaattia ja parmesania. Makuja on monia!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti