sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

Koivikon syleily


Koin tänään syvän rauhan tunteen rinnassa, kun uusi lenkkipolku toi eteeni loputtoman kauniin koivumetsän. Pysähdyin haltioituneena ja jäin tuijottamaan tuota upeaa luonnon taideteosta. Tuo tiheä mystiikkaa tihkuva koivikko vei minut oitis mielikuvamatkalle vanhojen Suomi-Filmien maisemiin ja siitä jonnekin autuuden hautumoon, jossa juoksin kesämekko hulmuten mustavalkoisten runkojen lomassa lintujen sirkuttaessa taustalla.

Vaikka rakastankin yli kaiken havupuita ja kangasmetsiä, keväisen koivumetsän yksinkertainen karu hurmos oli henkeäsalpaava. Silmät meinasivat vallan villiintyä monotonisia runkoja tuijottaessa ja vaikka kuinka yritin tihrustaa, en nähty metsälle loppua. Kuvitelkaapa sielunne silmin kuinka upealta nuo puut näyttävät, kun ne saavat lehdet ylleen! Lupaan käydä kuvausretkellä silloinkin.

Aikani yksin metsän keskellä seistyäni, selkäpiitäni karmi. Aurinko piiloutui pilvien taakse ja raju tuuli heilutti puiden latvoja äännellen vimmatusti. Yht'äkkiä mieleeni pulpahti The Village -elokuvan kohtaus kun se sokea tyttö seisoo siellä metsässä ja se piikkiselkäinen punakaapuinen kummajainen saapuu mestoille. Hyi hitto, muistatteko sen kohtauksen? Hetkeen en uskaltanut edes katsoa ympärilleni ja koitin tapailla jonkun lohdullisen iskelmäkipaleen sanoja.

Koko loppulenkin muistelin koivikkokokemustani ja kotiin päästyäni päätin käydä kameran kanssa heilumassa uudessa paikassani; halusin ikuistaa hetket ja jakaa ne täällä teille. Millainen metsä on eniten teidän mieleenne?

2 kommenttia:

  1. Vau, mikä postaus jälleen! Itsekin rakastan koivikkoja, mutta sellaisessa perinteisessä varsinaissuomalaisessa mäkisessä ja kumpareisessa, semirehevässä tai jopa lehtomaisessa kuusivaltaisessa sekametsässä tunnen jotenkin aina olevani kotona. Vaikka olisin miten eka kertaa uudessa metsäkohteessa, enkä yhtään tietäisi, missä olen, tuntuu minusta aina sellaisessa maastossa, kuin olisin ollut siellä ennenkin. Turvalliselta ja kotoisalta. Lapsuuden metsältä.

    VastaaPoista
  2. Juu, juurikin tuo tuttu turvan tunne ❤️

    VastaaPoista