lauantai 21. tammikuuta 2017

Päärynäpiirakka


Tiedättekö sen tunteen, kun tulee hirveä makeannälkä ja on aivan pakko saada jotain hyvää? Se tunne, kun jo pelkkä ajatus herkusta saa kuolan hörsymään ja kieltävää vastausta ei vain ole? No eilen illalla oli sellainen tunne. Voimakas sellainen. Kauppaan ei viitsinyt lähteä, mutta jotain makoisaa oli aivan pakko räpsäyttää. Mieheni superherkku on omenapiirakka kaikissa variaatioissaan, mutta omenan puutteessa, taioin päärynästä rahkaisen piirakan. Oli tosi hyvää vaikka itse sanonkin.





pohja:
120 g voita
1,5 dl fariinisokeria
2,5 dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhe
1/4 tl suolaa

täyte:
2 tuoretta päärynää
250 g maitorahkaa
1 dl ruokakermaa
1 kananmuna
0,75 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria


Sekoita pehmeä voi ja fariinisokeri keskenään. Lisää kaurahiutaleet, vehnäjauho, johon leivinjauhe on sekoitettu ja suola. Sekoita murumaiseksi. Painele vähän yli puolet taikinasta voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija 28cm). Tee täyte. Leikkaa päärynät ohuiksi siivuiksi vuokaan taikinapohjan päälle. Sekoita rahka, kerma, kananmuna, sokeri ja vaniljasokeri keskenään. Lisää seos päärynöiden päälle. Ripottele loput pohjataikinasta teoksen päälle. Paista uunin keskitasolla noin 200 asteessa 20-30 minuuttia. Anna hetki jäähtyä ja vetäytyä. Tarjoa vaikka vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa. Toimii erityisen hyvin myös seuraavana päivänä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti